1960 ‘da Eskişehir’ de doğdu. 1976’ da Eskişehir Atatürk lisesinden mezun oldu.1976-1983 yılları arasında Hacettepe Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.
1983 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde bir yıl askeri hekim uyum eğitimi aldı. Aynı hastanede 1986-1990 yılları arası İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. Bir yıl süreyle Ankara Mevki Askeri Hastanesinde İç Hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. 1991-1993 yılları arası GATA’ da Tıbbi Onkoloji B.D. yan dal eğitimi yaptı.
1993-1994 yılları arası Boston University Medical Center ve Dana-Farber Cancer merkezinde, 2002 yılında Johns Hopkins de klinik araştırma görevlisi olarak görev yaptı.
1994’ de GATA Tıbbi Onkoloji B.D. ‘da yardımcı doçent, 1995’ de Doçent,2001 de profesör oldu. 1995-2009 yılları arası G.A.T.A Tıbbi Onkoloji B.D. öğretim üyesi ve B.D. başkanı olarak görev yaptı.2009 yılında G.A.T.A’ da Bilim dalı başkanlık süresini tamamlayarak Yüksek Bilim Konseyi üyeliğine atandı ve Ekim 2009  GATA’ dan   emekliliğini isteyerek   ayrıldı. Bursa Acıbadem Hastanesi’nde 2010 altı ay süreyle Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak görev yaptı.
Ağustos 2010’ da Gazi Üniversitesi Tıbbi Onkoloji B.D.da göreve başladı. Halen Gazi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji BD Başkanı olarak görev yapmaktadır..
GATA ‘ da görevli olduğu sürede kemik iliği transplantasyon ünite sorumluluğu, akademi sağlık kurul üyeliği, sağlık bakanlığı kemik iliği transplantasyon kurul üyeliği ve başkanlığı, ulusal transplantasyon koordinasyon kurul üyeliği yapmıştır.
2004 yılından beri sağlık bakanlığı TİTCK beşeri ilaçlar ruhsatlandırma Onkoloji ilaçları kurul üyeliği ve alt kurul üyeliği yapmaktadır.
Ulusal kanser danışma kurulu, TÜBA Kanser çalışma gurubu üyelikleri yapmıştır.
Ulusal ve uluslararası mesleki dernek üyelikleri mevcuttur. ASCO ve ESMO üyesidir.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği başkanı, başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği ve bölge temsilciliği görevleri yapmıştır. Halen TTOD ESMO Türkiye temsilcisidir.
Çok merkezli Kanser araştırma yapılması amacıyla kurulmuş Türk Onkoloji Gurubu Derneğinde iki dönem yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.
2015-2019 yılları arası Türkiye Kanser Enstitüsü Kurucu başkanı olarak görev yapmıştır. Türkiye’de kanser araştırmalarına destek sağlanması ve araştırma alanlarının belirlenmesi enstitü çalışma gurupları aracılığıyla yapılmıştır.
Uluslararası dergilerde yayınlanmış 110 makalesi, ulusal dergilerde yayınlanmış 150 makale ve bölüm yazarlığı bir adet kitap yazarlığı yapmıştır. Uluslararası kongrelerde sunulmuş 80 bildirisi, ulusal kongrelerde sunulmuş 250 bildirisi bulunmaktadır.
Evli, bir çocukludur.   Eşi Prof. Dr. Gülsüm Özet; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji BD öğretim üyesi ve Bilkent Şehir Hastanesi Hematoloji ve KİT Klinik sorumlusudur.